Változás ügyfélszolgálatunk telefonos elérésében – Support PIN

Kedves Ügyfelünk!

Ügyfeleink adatainak biztonsága érdekében 2019 májusától bevezetjük a support pin használatát. Telefonos ügyfélszolgálatunk felkeresése esetén kollégáink kérhetik ezt az azonosítósort, melyről az alábbiakban olvashat:

Mi az a support pin?

A support pin egy 6 számjegyből álló egyedi azonosítósor – ennek a kódnak a segítségével bizonyosodhatunk meg az Ön személyazonosságáról. A kód lejárati ideje 1 óra.

Hol találom meg a support pint?

Az ügyfélkapu felületünkre történő bejelentkezést követően az oldal bal felső sarkában található a kód. Amennyiben Ön először használja a rendszert, új kód generálása szükséges – mely az “Új pin kód” gombra való kattintással hajtható végre.

Új pin kód kérése

Új KVM VPS csomagok

Örömmel tájékoztatjuk, hogy új szolgáltatással bővült virtuális szerver portfóliónk.

A mai naptól már KVM alapon virtualizált szerver bérlésére is van lehetőség.

Új csomagjaink kiszolgálását a DELL 12. generációs szerverei végzik, ezzel biztosítva szolgáltatásaink minőségét.

Újonnan bevezetett csomagjainkat igyekeztünk korábbi tapasztalataink alapján kialakítani – az erőforrásokról szóló részletes összefoglalót alább láthatja:

KVM-H 0,5

200Ftaz első hónapban, aztán 2000Ft
 • 512MB memória
 • 1 processzormag
  2-3GHz/mag
 • 100Mbit hálózati kapcsolat
 • Korlátlan hálózati forgalom
 • 20GB hybrid SSD tárterület

KVM-H 1

280Ftaz első hónapban, aztán 2800Ft
 • 1GB memória
 • 1 processzormag
  2-3GHz/mag
 • 100Mbit hálózati kapcsolat
 • Korlátlan hálózati forgalom
 • 30GB hybrid SSD tárterület

KVM-H 2

400Ftaz első hónapban, aztán 4000Ft
 • 2GB memória
 • 2 processzormag
  2-3GHz/mag
 • 100Mbit hálózati kapcsolat
 • Korlátlan hálózati forgalom
 • 60GB hybrid SSD tárterület

KVM-H 4

650Ftaz első hónapban, aztán 6500Ft
 • 4GB memória
 • 4 processzormag
  2-3GHz/mag
 • 100Mbit hálózati kapcsolat
 • Korlátlan hálózati forgalom
 • 120GB hybrid SSD tárterület

KVM-H 8

850Ftaz első hónapban, aztán 8500Ft
 • 8GB memória
 • 4 processzormag
  2-3GHz/mag
 • 150Mbit hálózati kapcsolat
 • Korlátlan hálózati forgalom
 • 200GB hybrid SSD tárterület

(Az akciós havidíj a megrendelés második lépésénél lép érvénybe – kuponkód: T7YL2EDILO )

Egyik csomagunk sem felel meg az igényeinek? Kérje árajánlatunkat.

Miben nyújtanak többet KVM VPS csomagjaink?

 • Teljes kernel virtualizáció
 • Snapshot lehetőség
 • Tetszőleges ISO-ból telepíthető, de elérhetőek pár másodperc alatt telepíthető sablonok is.

Technikai háttér:

 • Többprocesszoros DELL brand szerverek
 • 6-8 magos INTEL® XEON® processzorok (2-3GHz)
 • Hibajavító ECC DDR3 szerver memória
 • Redundáns ENTERPRISE INTEL SSD cache
 • Redundáns RAID10 SAS HDD tároló
 • Redundáns tápegységek
 • 1GBit/sec hálózati csatlakozás a gerincre
 • Bővebben

 

Próbálja ki most új KVM VPS szolgáltatásunkat, az első hónapban 90% kedvezménnyel.

(borítókép forrása:arcanainfo.com)

Lenyűgöző az ötemeletes kék halál

Amióta létezik a Windows, egyik legismertebb képernyője a kék halál (ha közben változtattatta is a színét a Microsoft), angol nevén Blue Screen of Death (BSOD), amit a felhasználók nem szeretnek látni, mert azt jelenti, hogy valami elromlott az operációs rendszerben, annyira, hogy csak az újraindítás segíthet, vagy néha még az sem.

A képernyő sokszor feltűnést kelt különböző automatáknál, hatalmas kivetítőkön, de akkorát talán még sosem láttunk, amit most a Register talált: egy ötemeletes kék halál a thaiföldi Pattaya Beachen.

Öt emeletes kékhalál

 

Forrás: index.hu

Feltérképezték a Netflix titkos szervereit

636000002189320047-1155592929_www-netflix-com-login-page

A Netflixen nagyon sok filmet néznek, ez óriási adatforgalmat jelent, amit zökkenőmentesen kell kiszolgálniuk. A londoni Queen Mary University kutatói most azt is feltérképezték, hol vannak a cég szerverei, amelyek ezt az igény kiszolgálják.

A videóstreamelés volt felelős a tavalyi internetfogalom 37 százalékáért, és ez nem most lett ennyi, az elmúlt években már ez volt a tendencia. A Netflix adja ennek egészen nagy részét, de az nem teljesen világos, hogyan irányítják a forgalmat ilyen hatékonyan.

A Netflix híresen titkolózó cég hírében áll, nem árulnak el olyan részleteket, hogy hol vannak a szervereik és egyáltalán mennyi van belőle. A QMUL’s School of Electronic Engineering and Computer Science öt kutatója azonban úgy döntött, feltérképezi ezeket.

Fotó: QUEEN MARY UNIVERSITY OF LONDON

Fotó: QUEEN MARY UNIVERSITY OF LONDON

Az egyetemi számítógépeket néztek videókat, itt lokalizálták a lekéréseket a böngésző egy kiterjesztésével, majd megvizsgálták a kapott adatokat. Összesen 233 szervert azonosítottak hat kontinensen. Nem meglepő módon a legtöbb szervert az Egyesült Államokban találták, de amúgy is itt a legnagyobb a forgalom. Sok szervert találtak Európa-szerte is, de csak néhány országra koncentráltan.

Azokon a területeken, ahogy alacsonyabb a forgalom, kevesebb a szerver is. A Dél-amerikai kontinensen például csak Brazíliában találtak CDN-t (content delivery network), de ez nem meglepő, ebben az országban az ötödik legmagasabb a forgalom (ugye az Egyesült Államok az első, utána jön Mexikó, Egyesült Királyság és Kanada).

A Microsoft Linuxot épít a Windows 10‑be

Beköltözik a bash a Windowsba.

microsoft-linux-100615479-primary.idge

A közelmúltban szemfüles felhasználók felfedezték, hogy a Windows 10-ben megjelent egy Linux-alrendszer komponens, aminek ugyan a mindennapi életben egyelőre semmilyen funkciója nincs, valamire mégis szolgálni fog a jövőben. Most kiderült, hogy mire.

A Canonicaltől szivárgott ki az információ, miszerint a Microsoft az Ubuntu Windows 10-be való integrálására készül. Ráadásul ez nemcsak rendszerhéj (bash) szinten fog megtörténni, hanem egy teljes futtatási réteget implementálnak a Windows 10-ben, hogy a rajta futó Ubuntu Linux virtualizáció nélkül, natívan használhassa a rendszer erőforrásait.

A megoldáson a két vállalat már tavaly nyár óta dolgozik és nagyon úgy tűnik, hogy hamarosan a Windows-felhasználók is élhetnek a Linux-platform egyedi előnyeivel. Az persze valószínűtlen, hogy az Ubuntu Unity asztali környezet is rá lenne erőltetve a Windows 10 felületére, inkább a két rendszer eszközszintű összefésülését sejtjük a fejlesztés mögött, amivel a felhasználók úgy használhatják az Ubuntu megoldásait, mintha az a Windows szerves része lenne.

Nem ez a Microsoft első lépése a Linux-platform felé, az elmúlt néhány évben már számos alkalommal volt lehetőségünk beszámolni a vállalat linuxos fejlesztéseiről.

 

Forrás: androbit

Linuxon is elérhető lesz a Microsoft SQL szervere

A Microsoft a hetet egy meglepő bejelentéssel nyitotta meg, a cég ugyanis hivatalos blogjában közölte, hogy elkészítette a közismert SQL Server adatbáziskezelője egy Linuxon futó változatát is, amit hamarosan nyilvánosan licencelhetővé tesz.

SQL-Loves-Linux_2_Twitter-002-640x358

Bár a Microsoft már korábban is elérhetővé tette adatbáziskezelőjének szolgáltatásait – többek között a Microsoft Azure keretében is – a nyílt forrású rendszer alól, maga az adatbázismotor mindeddig nem futott Linux alatt. Az elkészült fejlesztésnek köszönhetően azonban már az utóbbi rendszerrel futó szerverekre is telepíthetővé válik majd a Microsoft SQL Server, méghozzá a Windows licenc és virtualizáció használata nélkül.

A Microsoft az adatbáziskezelőből egyelőre csak egy úgynevezett privát előzetest ad ki, ami vélhetően azt jelenti, hogy csak a vállalat kiemelt partnerei próbálhatják ki a szoftvert. Általános körben a tervek szerint csak jövő év közepétől válik majd elérhetővé az SQL Server for Linux, ami egyelőre csak a RHEL-en lesz támogatott – bár elképzelhető, hogy más disztribúciókon is futni fog.

Ezen kívül hivatalosan meg nem erősített információk szerint a linuxos SQL Server-ből hiányozni fog a Windows alatt futó változat néhány szolgáltatása. Azt, hogy ezek mik lesznek, egyelőre nem lehet tudni – bár mi a magunk részéről az in-memory adatbázisokkal és a replikációval kapcsolatos fícsörök egyikére-másikára tippelnék.

Scott Guthrie teljes bejegyzése ezen a linken olvasható, a Microsoft blogján.

 

Forrás: prog.hu

451 Unavailable For Legal Reasons

Az új kód akkor jelenik meg a böngészőben, ha hatósági utasításra tiltották le a hozzáférést. Sok ilyen eset van, így a felhasználók is tudni fognak róla.

Az internetes szabványokért felelős testület (IETF) Internet Engineering Steering csoportja (IESG) pénteken bejelentette, hogy új HTTP státuszkódot fogadtak el.

Amennyiben az adott oldalhoz való hozzáférést jogi igény alapján tiltották le, akkor az “Error 451” státuszkód kerül a böngészőnek elküldésre – a korábban megszokott 404 Nem található, illetve a 403 Hozzáférés megtagadva kód helyett.

A hibakód kidolgozása már egy jó ideje folyt, ugyanis sokan úgy gondolták, hogy a 40x-es hibaüzenetekből nem derül ki, ha valami jogi oka van annak, hogy a kiszolgáló megtagadta a tartalom közlését – úgy vélik,hogy a látogatónak az elérhetetlenség okáról joga van pontosan tájékozódni.

A szám egyébként Ray Bradbury klasszikussá vált, 1953-as regényére utal, a Fahrenheit 451-re, mely az állami agymosás és cenzúra máig egyik legjobb ábrázolása – a cím maga az a hőmérsékleti pont, melyen a papír meggyullad.

fahrenheit4511-1000x400

 

 

Forrás: asva.info, itcafe

Tervezett karbantartás – 2015.10.29 – 2015.10.30

Tisztelt Ügyfeleink!

 

2015 október 29-30 között szervereink fizikai áthelyezését végezzük, mely node00 és cpanel00 azonosítójú kiszolgálóinkat érinti.

A fizikai áthelyezés tervezett időpontja:

 • 2015.10.29  23:55 – 2015. 10.30 06:00 (GMT+1)

A fent említett időtartam alatt a node00 kiszolgálón lévő virtuális szerverek szerverek üzemelése során kimaradások lehetnek tapasztalhatóak. A művelet ideje alatt a virtuális szerverek felfüggesztésre kerülnek, a fizikai áthelyezést követően a felfüggesztés előtti állapotban indulnak.

Ettől függetlenül javasoljuk a manuális indítást igénylő programok automatikus indítását konfigurálni – rendszergazdáink díjmentesen vállalják ennek elvégzését.

A fent említett időtartam alatt cpanel00 tárhelykiszolgáló szerverünkön tapasztalhatóak lehetnek kimaradások.

 

Köszönjük ügyfeleink türelmét és megértését!

 

 

Saját Linux alapú rendszert jelentett be a Microsoft

Kétség kívül kijelenthető, hogy a Microsoft termékei közül jelenleg legtöbbet a Windows 10 operációs rendszert emlegetjük, mely nagyon rövid idő alatt tett szert hatalmas sikerre és vált népszerűvé a felhasználók körében. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a redmondi cég befejezte volna tevékenységét az üzleti rétegben és az operációs rendszerek világában, ugyanis egy igencsak nem mindennapi bejelentést tett egy saját fejlesztésű rendszerről.

 

azure cloud switch

 

Az ACS névre keresztelt operációs rendszer feladata a különböző cégektől és gyártóktól származó hálózati eszközök közötti kommunikáció biztosítása lesz. Ami viszont igazán meglepő, hogy az Azure Cloud Switch egy Linux alapokra épülő rendszer, aminek segítségével leegyszerűsödik a felhő- és a vállalati szervermegoldások összehangolása. Az elképzelések szerint a kifejezetten adatközpontokra specializált rendszer segítségével nagyobb sebességgel futtathatunk teszteket, a különböző hibák pedig a nyílt forrásoknak köszönhetően hamarabb orvosolásra kerülnek.

A Microsoft hivatalos bejelentése a ezen a linken olvasható, eredeti nyelven.

Forrás: androbit.net